Sport zondag: Eefje Muskens wint finale Dutch open badminton

12 oktober 2014 om 17:59
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor badmintonster Eefje Muskens, veldrijder Mathieu van der Poel, ruiter Tim Lips, biljarter Dick Jaspers, basketballer Ahmad Haj Ishaq, darter Willem Mandigers en de rugbyers van RC The Dukes.
Geschreven door

Muskens pakt dubbeltitel Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek hebben zondag voor Nederlands succes gezorgd bij de Dutch Open badminton. In het Topsportcentrum in Almere behaalde het tweetal de zege in het vrouwendubbelspel. In de finale versloegen ze Shendy Pupsa Irawati en Vita Marissa uit Indonesië met 11-8, 4-11, 11-9 en 11-10.
Nys klopt Van der Poel in RonseMathieu van der Poel is zondag als tweede geëindigd in de Grote Prijs Mario de Clercq. De veldrijder uit Hoogerheide moest in het Belgische Ronse alleen de Belg Sven Nys voor zich dulden. Nys' landgenoot Klaas Vantornout kwam als derde over de finish. Van der Poel won vorige week de eerste wedstrijd van de Superprestige in Gieten.
NK eventing: Lips tweedeTim Lips is zondag tweede geworden tijdens het NK eventing in Boekelo. Lips moest alleen Alice Naber-Lozeman voor zich dulden. De ruiter uit Made reed in Boekelo op Bayro. Het NK eventing vond plaats tijdens de military van Boekelo. In het eindklassement de military eindigde Lips op de zestiende plaats.
Zeges JVC Cuijk en UNA in topklasse, gelijkspel OJCDe amateurvoetballers van JVC Cuijk hebben hun koppositie in de topklasse voor zondagamateurs zondag verstevigd. Ze wonnen de competitiewedstrijd tegen het Haagse HBS met 4-1. UNA staat tweede, op tweede punten van JVC. UNA haalde zondag in Veldhoven uit tegen het Haarlemse EDO: 5-2. OJC Rosmalen staat derde. OJC heeft evenveel punten als UNA, maar een slechter doelsaldo. OJC bleef in Haarlem bij Koninklijke HFC steken op een 1-1 gelijkspel.
Eddy Merckx stuit Dick JaspersDick Jaspers is zaterdag uitgeschakeld in de kwartfinale van het wereldbekertoernooi driebanden in het Zuid-Koreaanse Guri. De biljarter uit Sint-Willebrord was niet opgewassen tegen de Belg Eddy Merckx. Jaspers verloor de partij met 40-27. In de tweede ronde had Jaspers het ook al lastig tegen de Turk Lütfi Cenet, maar toen kwam hij nog terug van een 34-17 achterstand.
Dukes versterkt koppositieDe rugbyers van RC The Dukes hebben hun koppositie in de ereklasse zaterdag verder versterkt. De Bosschenaren versloegen Oemoemenoe in Middelburg met 40-15. Dukes heeft vijf wedstrijden 23 punten gepakt. Dukes heeft twee punten voorsprong op RC Hilversum, dat tweede staat.
Ishaq wint bij debuut Black EaglesDe Syrische basketbal-international Ahmad haj Ishaq heeft zaterdag zijn debuut gemaakt voor het Rosmalense Black Eagles. Rotterdam 2 werd in de landelijke promotiedivisie met 85-52 verslagen. Ishaq kwam bij Black Eagles terecht nadat hij vanwege de oorlog Syrië was ontvlucht. Ishaq speelde in het verleden voor Al Jaish in Damascus en de topclub Al Jaala uit Aleppo. Bij die laatste club speelde hij samen met oud-LA Lakers en Miami Heat-speler Samaki Walker. Ishaq is voor Black Eagles een enorme aanwinst. Het niveau van het nationale Syrische basketbalteam is te vergelijken met dat van het Nederlands team.
Geen nieuwe stunt darter MandigersEindhovenaar Willem Mandigers is zaterdag uitgeschakeld tijdens het Winmau World Masters-dartstoernooi. Dat is een van de drie toptoernooien van de bond BDO. Mandigers moest in de achtste finale zijn meerdere erkennen in de Engelsman Gary Robson. Mandigers zorgde een ronde eerder nog voor een verrassing door Robbie Green te kloppen. Green bereikte in januari tijdens Lakeside, het officieuze WK bij de BDO, nog de halve finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.