Marathon Eindhoven overweegt één-rondeparcours: 'Twee keer hetzelfde stuk lopen is zwaar'

12 oktober 2014 om 17:36
nl
De organisatie van de marathon van Eindhoven overweegt het parcours van de marathon volgend jaar aan te passen. "We overwegen serieus de volgende editie naar een één-rondeparcours te gaan", vertelde directeur Edgar de Veer zondag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Nu bestaat het parcours in Eindhoven nog uit twee bijna identieke rondes. "We worden goed gewaardeerd door de marathonlopers", vertelt De Veer. "We hebben twee jaar geleden een heel groot onderzoek gedaan. Toen bleek dat wij gemiddeld een 8,3 scoren. Dat mensen vol lof zijn. Als laatste onderdeel van het onderzoek mochten mensen aangeven wat ze zouden willen veranderen, als ze dat zouden mogen. En toen schrokken we, want toen zei tachtig procent van de ondervraagde deelnemers dat ze wilden dat we een één-rondeparcours zouden maken."
RecordDat de marathon van Eindhoven populair is, blijkt wel uit het aantal deelnemers, dat voortdurend toeneemt. Dit jaar schreven meer dan 20.000 atleten zich in. Dat is een record.
"We zien dat we ieder jaar nieuwe marathonlopers vinden", knikt De Veer. "Die zijn enthousiast, maar ze komen niet zo snel terug omdat ze het mentaal zwaar vinden om twee keer op hetzelfde stuk te komen. Dat is echt een ding dat we goed willen onderzoeken om dat voor elkaar te krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.