Video

Zestig meter dreadlocks van Kelly Dortmans leveren 5400 euro op voor kankeronderzoek

12 oktober 2014 om 18:01
nl
Na tien jaar ging zondag de schaar in de dreadlocks van Kelly Dortmans (34) uit Den Bosch. Haar 53 'dreads' leverde ze in voor een goed doel: per stuk brengen haar gedraaide lokken 100 euro op voor KWF Kankerbestrijding. Met haar actie loste Kelly de belofte in die ze deed aan haar moeder kort voordat die in augustus stierf als gevolg van kanker.
Geschreven door

Kapper Ploegmakers in Schaijk zette destijds de eerste 'dreads' bij haar en tien jaar later vindt hij het een 'eer' om ze ook weer af te mogen knippen. "Ze doet het voor een goed doel, dit is uniek," vindt hij.
'Iedereen noemt haar Kelly Rasta'"Het zal wennen zijn," zegt goede vriendin Marieke van Nistelrooij. "Ik ken Kelly alleen met dreadlocks, iedereen noemt haar ook 'Kelly Rasta', dus ik weet niet of ik haar nog wel herken als ik haar tegenkom." De twee oudere zussen van Kelly volgen de knipactie met even veel belangstelling. "We zijn heel trots op haar, ze heeft veel geld opgehaald en heel veel mooie reacties gekregen."
De dreadlocks zijn zondag achtergebleven in de kapsalon van Maarten Ploegmakers. "Ik denk dat ze met wat foto's een mooie trofee zijn voor mijn etalage,"  zegt hij. Kelly voelt zich zonder de dreadlocks heel wat lichter. "Er is letterlijk een last van mijn hoofd gevallen. Heel bevrijdend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.