Darter Michael van Gerwen wint World Grand Prix, 125.000 euro erbij

12 oktober 2014 om 23:51
nl
Michael van Gerwen uit Gemonde heeft in Dublin voor de tweede keer in zijn carrière de World Grand Prix gewonnen. De 25-jarige wereldkampioen darts uit Brabant versloeg zondagavond in de finale (best-of-nine sets) de Engelsman James Wade met 5-3. Dat leverde hem, behalve een mooie beker, 100.000 pond (125.000 euro) op.
Geschreven door

'MVG' won de World Grand Prix, waarin de darters moeten beginnen én eindigen met een dubbel, in 2012 al eens. Dat was de opmaat voor een uiterst succesvolle periode met grote titels en volgens de 'Order of Merit' een prijzengeld dat nu het miljoen pond dicht is genaderd.
Twee momenten waren cruciaal in de eindstrijd tegen Wade. Het eerste moment was in de vijfde set toen Wade op 2-2 in legs drie pijlen miste op dubbel 10 voor de winst. De Nederlandse favoriet reageerde uiterst koel en gooide 110 uit: 3-2 in plaats van 2-3.
Beslissend breekpuntIn de zevende set (begonnen bij 3-3) herhaalde Van Gerwen dat kunstje. Hij werkte een achterstand van 0-2 weg door drie legs op rij te pakken met een finish van 86. Op het gezicht van Wade viel dat als het beslissende breekpunt af te lezen.
De nummer 1 van de wereldranglijst prees zijn Engelse opponent, bijgenaamd The Machine, na afloop. "James verdiende eigenlijk meer na zijn partijen tegen Taylor en Anderson. Hij gooide geweldig. Er kan er echter maar één winnen. Gelukkig was ik dat. Ik heb er geen woorden voor.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.