Video

Toptalent Mathieu van der Poel start toch weer bij de beloften

17 oktober 2014 om 18:12
nl
De 19-jarige Mathieu van der Poel maakte de afgelopen weken indruk tussen de profs. Hij won de wedstrijd uit de Superprestige in Gieten en eindigde zondag als tweede in Ronse. Maar bij de wereldbeker rijdt hij in de klasse onder 23 jaar.
Geschreven door

Op advies van zijn vader, Adrie van der Poel, rijdt Mathieu een deel van het seizoen bij de beloften en een aantal wedstrijden bij de profs. "Als ik de wereldbeker bij de beloften rijdt, kan ik het wereldkampioenschap ook bij de beloften rijden".
ZorgvuldigSamen met zijn ploegleider en zijn vader stippelt hij zorgvuldig zijn carrière uit: "Over een x aantal jaren wil ik ook nog aan de top staan. Het zou jammer zijn omdat het nu goed gaat in het begin, dat te verprutsen door stappen over te slaan".
Komende zondag gaat hij voor de winst: "Dat is wel logisch, een parcours dat me goed ligt en in mijn eigen categorie de beloften. Ik doe mee om te winnen".
Marianne VosBij de vrouwen ontbreekt Marianne Vos. De wereldkampioene uit Meeuwen was vorig jaar succesvol in Valkenburg, maar begint nu later aan het crossseizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.