Sport maandag: nieuwe tegenslag RKC, trombose bij verdediger Derwin Martina

13 oktober 2014 om 12:24
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Michael van Gerwen, Tonnie Beekmans en de knie van Georginio Wijnaldum.
Geschreven door

Trombose RKC-verdediger MartinaRKC Waalwijk kan waarschijnlijk pas in januari weer een beroep doen op verdediger Derwin Martina. Er is bij hem trombose ontdekt in zijn linkerarm. Hij kreeg last van zijn arm tijdens een trip naar Curacao. Met dat land zou hij drie interlands spelen. "Een trombose-arm is een zeldzame aandoening", weet clubarts Peter Engelenburg. "Dit is pas de derde keer in dertig jaar dat ik dit meemaak. Omdat Derwin nu bloedverdunners moet slikken tegen de trombose is fysiek contact voorlopig uit den boze."
Lastige EK-loting Brabantse darters Michael van Gerwen moet het 24 oktober, in de eerste ronde van het Europees kampioenschap darts, opnemen tegen Justin Pipe. Dat heeft de loting uitgewezen. Van Gerwen is in het Duitse Mülheim als eerste geplaatst. 'Mighty Mike' is in vorm. Zondagavond schreef hij het World Grand Prix-toernooi in Dublin op zijn naam. Bredanaar Jelle Klaasen moet het in de eerste ronde van het EK opnemen tegen Adrian Lewis. Die schreef het toernooi vorig jaar nog op zijn naam. Ook Benito van de Pas heeft een zware tegenstander geloot. De Tilburger treft verliezend WK-finalist Peter Wright.
Geen schade aan knie WijnaldumDe knieklachten van PSV'er Georginio Wijnaldum worden veroorzaakt door irritatie rondom het gewricht. Dat heeft onderzoek maandag uitgewezen. Zijn knie is niet beschadigd. Met rust en aangepaste trainingen moet de irritatie weggaan. Wijnaldum keerde afgelopen weekend met knieklachten terug uit het trainingskamp van het Nederlands elftal. Het is onduidelijk of Wijnaldum zaterdag mee kan spelen in de competitiewedstrijd tegen AZ.
Clubicoon keert terug bij Helmond SportTonnie Beekmans keert terug bij Helmond Sport. Hij wordt gastheer in de businessclub en bestuurskamer tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal. Hij gaat verder een aantal jeugdtrainers coachen, de jeugdscouting versterken en zich richten op de samenwerking met een aantal ‘grote’ amateurclubs. Beekmans voetbalde tussen 1968 en 1981 liefst 381 wedstrijden in het eerste elftal. "Ik ben kort geleden 65 geworden maar dat is geen reden voor mij om met alles te stoppen. Helmond Sport is altijd mijn club gebleven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.