Overvaller die naar poep stinkt en man in vrouwenkleren gezocht voor overval op juwelier Hoogstraten

13 oktober 2014 om 20:26
nl
De politie zoekt twee overvallers van een juwelier in het Belgische Hoogstraten. Omdat de politie ervan uitgaat dat het hier gaat om Nederlanders toonde Bureau Brabant maandagavond bewakingsbeelden. De twee gezochte overvallers hebben een nogal expliciete omschrijving. De ene overvaller is een man in vrouwenkleren en de andere overvaller stinkt naar 'dierlijke uitwerpselen'.
Geschreven door

Begin september werd een juwelier in het Belgische Hoogstraten, vlak over de grens met Nederland, overvallen door twee gewapende mannen. Zij gingen er met een groot bedrag aan juwelen vandoor. De juwelier is daardoor inmiddels gesloten.
Bijna kokhalzenEen van de overvallers bedreigde bij binnenkomst meteen de 62-jarige eigenaresse met een pistool. Ze probeerde met een gil haar dochter te waarschuwen die in de etalage aan het werk was. De dochter probeerde nog het pistool van de overvaller afhandig te maken, maar staakte dat toen ze klappen kreeg.
De overvallers zijn een donkere man die zich als vrouw had verkleed en een blanke man die naar 'dierlijke uitwerpselen' rook. Volgens de politie zo erg dat de dochter van de juwelier er bijna van moest kokhalzen.
Hoogstwaarschijnlijk NederlandersDe politie gaat ervan uit dat het hier gaat om Nederlandse overvallers omdat de blanke man Nederlands sprak.
Daarnaast reden ze in een blauwe Audi A3 met kentekenplaten die in 2013 in Nederland waren gestolen en omdat de blanke overvaller een Albert Heijn-tas bij zich had om de juwelen in mee te nemen.
Verder in Bureau BrabantVerder besteedde Bureau Brabant maandagavond aandacht aan onder meer een inbraak in Raamsdonksveer en een woningoverval in Eindhoven. Bij die laatste overval raakten de overvallers besmeurd met witte verf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.