18.000 omwonenden Eindhoven Airport krijgen vragenlijst over toegenomen vliegverkeer

13 oktober 2014 om 18:59
nl
Ruim 18.000 omwonenden van Eindhoven Airport krijgen deze week een vragenlijst in de bus. Het gaat om een steekproef onder inwoners van gemeenten rond de luchthaven: Bergeijk, Best, Eersel, Eindhoven, Oirschot, Sint Oedenrode, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre.
Geschreven door

Door de enquête hoopt de gemeente inzicht te krijgen in de effecten van het toegenomen vliegverkeer. De gemeente wil weten of mensen last hebben van de vliegtuigen en of de maatregelen die hinder moeten voorkomen zin hebben.
AfspraakIn 2010 was al afgesproken dat de gemeente in de gaten moest houden hoeveel last omwonenden van het vliegverkeer hebben. De vragenlijst is opgesteld door de GGD Brabant-Zuidoost en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
De omwonenden moesten in 2012 ook al eens een vragenlijst invullen, over de hinder van het luchtverkeer in 2011. Om de antwoorden van de omwonenden te kunnen vergelijken, krijgen ook 900 inwoners van de gemeente Nuenen een vragenlijst. Inwoners van Nuenen zouden geen last moeten hebben van het luchtverkeer.
ResultatenDe eerste resultaten van het onderzoek worden verwacht in april 2015. Het onderzoek gebeurt in opdracht van de gemeente Eindhoven en wordt gesteund door omliggende gemeenten, de provincie en Eindhoven Airport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.