Trainer Nebojsa Gudelj weg bij NAC Breda na tegenvallende resultaten: 'Het was een rotbeslissing'

13 oktober 2014 om 19:37
nl
NAC Breda heeft trainer Nebojsa Gudelj en zijn assistent Marino Pusic maandag op non-actief gesteld. Gudelj was sinds 2012 trainer bij NAC. Hij wil niet reageren op de beslissing van de club.
Geschreven door

NAC staat op dit moment vijftiende in de eredivisie. De ploeg heeft acht wedstrijden gespeeld en daarin acht punten gepakt. Volgens technisch directeur Graeme Rutjes was het een rotbeslissing, maar lag de schuld van de tegenvallende resultaten bij Gudelj.
"Het was een open geprek met Nebojsa. De beslissing om hem op non-actief te stellen was een weloverwogen rot beslissing. Gelukkig heeft hij het goed opgepakt, maar dat had ik ook wel verwacht", laat Rutjes weten.
NAC moest ingrijpenVolgens Rutjes zat de intrinsieke motivatie wel goed bij de spelers. "Dat hebben we in het begin van het seizoen kunnen zien. De laatste weken van het seizoen was dat minder. Ik denk dat je dat trainer aan kunt rekenen. Je moet, hoe spijtig dan ook, ingrijpen."
"Er werd de laatste weken steeds minder gevoetbald. Met het 6-1 verlies tegen Heracles als dieptepunt. We hadden niet meer het geloof dat Gudelj het tij kon keren. Uit alle geledingen binnen de club bleek dat er geen chemie meer was", aldus Rutjes op de persconferentie.  
Hellemons neemt overEric Hellemons, oud-speler van RBC Roosendaal en sinds dit seizoen jeugdtrainer bij NAC, neemt voorlopig de honneurs waar. Rob Penders, trainer van de A-jeugd, wordt zijn assistent.
Technisch directeur Graeme Rutjes sloot maandagavond niet uit dat Hellemons de opvolger wordt van Gudelj: "De nieuwe trainer kan van binnen en van buiten komen. We zijn bezig met het opstellen van een profiel waar hij aan moet voldoen."
Spelers weinig geprikkeldIntern werd al langer aan Gudelj getwijfeld, ook door de spelers. Dat had betrekking op onder meer de tactiek en de communicatie. Gudelj zou de spelers ook te weinig hebben weten te prikkelen. Daarnaast kon Gudelj niet meer door een deur met hoofd opleidingen Geert Brusselers en Rob Penders, die nu dus assistent wordt.
Toch zei Rutjes dat ze de beslissing niet eerder hadden moeten nemen. In de zomer was er sprake van minder vertrouwen, maar er gingen spelers weg en er kwamen nieuwe jongens. "Toen was er voldoende vertrouwen."
NAC-directeur Justin Goetzee beaamt dat. "We hebben een goede evaluatie gemaakt van vorig seizoen. In de zomer hebben we samen met Nebojsa geprobeerd het anders aan te pakken. Het vertrouwen was er dat die aanpak zou leiden tot een nieuwe doelstelling en de invulling daarvan."
Gudelj werd in 2012 aangesteld bij NAC. Hij volgde toen de ontslagen John Karelse op. Gudelj voorkwam de afgelopen twee seizoenen dat NAC in de nacompetitie terecht kwam, maar hij slaagde er niet in van de club een stabiele middenmoter te maken.
De weg kwijtNa een redelijke start van de competitie is NAC de laatste weken serieus de weg kwijt. Na de nederlaag in de beladen derby tegen Willem II verloor de club met grote cijfers thuis van Ajax en de - toen nog puntloze - hekkensluiter Heracles Almelo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.