Burgemeester Rianne Donders van Geldrop-Mierlo nieuwe burgemeester Roermond

13 oktober 2014 om 21:51
nl
Rianne Donders (CDA) wordt de nieuwe burgemeester van Roermond in Limburg. De 54-jarige Donders is sinds 2004 burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo. De gemeenteraad in Roermond heeft Donders maandagavond voorgedragen na een advies van een vertrouwenscommissie.
Geschreven door

Rianne Donders is ook voorzitter van het CDA-Vrouwenberaad (CDAV) geweest. In april 2009 gaf ze dat op vanwege haar werkzaamheden als burgemeester.
Vanaf 2015Donders neemt waarschijnlijk per 1 januari 2015 de voorzittershamer over van huidig waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA) in Roermond.
In Roermond is het al een tijd onrustig in de politiek. Twee jaar geleden liep een voordracht van een burgemeester op niets uit. Justitie moest ingrijpen, omdat toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey uit de vertrouwenscommissie geheime informatie zou hebben doorgespeeld aan een van de kandidaten, partijgenoot Ricardo Offermanns. Offermanns is inmiddels veroordeeld voor corruptie, maar gaat in hoger beroep. De voordrachtsprocedure moest daarom over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.