Bewoners aan spoor in Den Bosch vrezen toename goederenvervoer: 'Had ik dit huis maar nooit gekocht' - Omroep Brabant

Bewoners aan spoor in Den Bosch vrezen toename goederenvervoer: 'Had ik dit huis maar nooit gekocht'

13 oktober 2014 om 22:33
nl
Ongeveer drieduizend gezinnen die langs het spoor in Den Bosch wonen, maken zich grote zorgen. De verbreding van het spoor tussen Meteren en Eindhoven zal er in de toekomst namelijk voor zorgen dat het aantal treinen toeneemt in de binnenstadswijken in Den Bosch. Ook in de Tweede Kamer is men zich bewust van de problemen. Twee VVD-kamerleden, Remco Dijkstra en Betty de Boer, waren maandagmiddag in Den Bosch op werkbezoek.
Geschreven door

In de achtertuin van de bezorgde Diana van Lieshout luisteren de twee Kamerleden naar de overlast die een passerende goederentrein met zich meebrengt. "Dit is een nieuwe trein, dus deze hoor je nog niet zo heel hard", vertelt Diana. "Maar 's nachts als er van die oude treinen langsrazen, word ik er gewoon wakker van."
De Kamerleden luisteren naar Diana, maar kunnen niet concreet een oplossing bieden. "We zijn met allemaal maatregelen bezig", vertelt Remco Dijkstra. "Maar voor nu kan ik deze mensen niets beloven. In kan in elk geval wel beloven dat we dit in Den Haag goed in de gaten houden en kijken waar we oplossingen kunnen aandragen."
'Had ik dit huis maar nooit gekocht'Diana van Lieshout houdt in elk geval nog een vlammend betoog in de keuken. De twee Kamerleden luisteren aandachtig.
"Als ik had geweten dat er zoveel op het spoor ging veranderen, had ik dit huis nooit gekocht. Als ik ooit nog wil verhuizen, moet ik dit huis met misschien wel veertig procent verlies verkopen. Hopelijk kan de politiek echt iets aan deze situatie veranderen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.