Kartende kabouters rijden rondjes voor het goede doel in Berghem

13 oktober 2014 om 23:32
nl
Kartende kabouters? Ja u leest het goed! Maandagavond reden tientallen kabouters op het circuitpark in Berghem geld bij elkaar voor stichting Groot Hart. Speciaal bedoeld voor zieke kinderen, die dolgraag eens met een echte racewagen mee willen rijden. Zulke ritjes kosten geld en daarom wordt elk jaar de zogenoemde 'Kale Kabouter Kart Kup' gehouden.
Geschreven door

"Het is een soort sponsorloop, vertelt tv-presentator Rob Kamphues. Hij is de initiatiefnemer van stichting Groot Hart. "Maar in plaats van te lopen gaan we karten en dat doen we dus verkleed als kabouters", lacht hij vanonder een rode plakbaard. "Waarom? Nou, vrienden van mij noemen me altijd de kale kut kabouter. Zo is het ontstaan. Als een grapje, maar wel voor een heel goed doel."
Kantje boordKamphues werd zelf op 3-jarige leeftijd geopereerd aan zijn hart. "Het was kantje boord destijds, ook de jaren daarna was het behelpen. Dus ik weet hoe het is als een ziekte je leven bepaalt. Daarvoor zamelen we nu geld in. Om kinderen even afleiding te bezorgen. Een dagje mee met een echte racewagen, daar bloeien ze van op.
Kartende kaboutersVerschillende bedrijven doen mee aan de 'Kale Kabouter Kup'. "Het is ontzettend lachen om hier aan mee te doen", glundert een wat oudere kabouter. "En ook nog voor een goed doel, maar ik wil wel winnen hoor!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.