Video

Vaten met drugsafval bij Lidl en aan Laarstraat in Tilburg gevonden

14 oktober 2014 om 09:20
nl
Op het terrein van de Lidl aan de Bosscheweg in Tilburg zijn dinsdagochtend vroeg vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. Ook op een privéterrein aan de Laarstraat in Tilburg zijn vaten gevonden. Het gaat vermoedelijk om afval van de productie van amfetamine.
Geschreven door

De politie gaat vooralsnog niet uit van een verband tussen de twee vondsten, aldus een woordvoerder dinsdag.
Parkeerterrein was afgeslotenEen medewerker van de supermarkt ontdekte de vaten aan de Bosscheweg rond halfvijf. Er stonden zes grote blauwe vaten met een inhoud van 200 liter op het terrein. Daarnaast stonden er nog ongeveer twintig kleine vaten. In een deel daarvan zaten nog vloeistoffen. Rond de vaten hing een sterke, chemische lucht. Agenten hebben de parkeerplaats daarop ruim afgezet en de brandweer gewaarschuwd.
Waarschijnlijk zijn de vaten in de nacht van maandag op dinsdag op de parkeerplaats gedumpt. Het parkeerterrein is afgesloten met een groot hek, dus het is maar de vraag hoe dat is gebeurd.
Veertien blauwe tonnenAan de Laarstraat zijn rond kwart over vier veertien grote blauwe tonnen en enkele tientallen kleinere tonnen gevonden. Daarnaast was er aan de Kempenbaan ook een dumping van enkele vaten.
De vaten en jerrycans worden afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen neemt later monsters van de inhoud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.