Video

Universiteit Tilburg maakt slimme leerlingen superslim, het Odulphuslyceum merkt het al

14 oktober 2014 om 10:21
nl
Twaalf Brabantse middelbare scholen presenteren zich dinsdag als Econasium. Op een Econasium kunnen leerlingen met een wiskundeknobbel en interesse in economie extra lessen volgen naast hun reguliere lessenpakket. Het gaat om lessen statistiek. Die extra lessen moeten een uitdaging vormen en meteen ook een goede voorbereiding op een economische studie.
Geschreven door

Veertien leerlingen van het Tilburgse Odulphuslyceum hebben al een jaar extra lessen wiskunde en economie gevolgd. Het gaat om een proef van dat Odulphuslyceum samen met Tilburg University.
Het gaat om leerlingen die minimaal een zeven scoren voor wiskunde op hun overgangsrapport van 3 naar 4 VWO en op dat van 4 naar 5 VWO.  Ze worden vooral bijgespijkerd in statistiekkennis maar het is niet alléén blokken. Op het programma staan ook excursies naar de haven van Rotterdam en de EU in Brussel. Dit als kennismaking met het bedrijfsleven.
De leerlingen worden met deze extra lessen niet alleen superslim, maar hebben er ook extra voordeel van. Zo worden ze als ze voor het traject slagen, toegelaten tot alle economische studies aan de universiteit.
Brabantse scholenDe proef is succesvol en wordt nu uitgebreid naar twaalf Brabantse middelbare scholen.
Dinsdag ondertekende de deelnemende scholen het Econasium-contract. Onder hen zijn het Willem van Oranjecollege in Waalwijk, het St. Janslyceum in Den Bosch en  het Norbertuscollege in Roosendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.