Stokers Veen sturen burgemeester dreigbrief: 'Nooit zal Oud en Nieuw nog rustig voor u zijn' - Omroep Brabant

Stokers Veen sturen burgemeester dreigbrief: 'Nooit zal Oud en Nieuw nog rustig voor u zijn'

14 oktober 2014 om 11:28
nl
Burgemeester Fons Naterop heeft een intimiderende brief gehad over het stoken van auto's in Veen. De briefschrijver of -schrijvers waarschuwen de burgemeester van Aalburg dat het stoken hoe dan ook doorgaat in het dorp tijdens de jaarwisseling. "Nooit zal Oud en Nieuw nog rustig voor u zijn." De brief viel ook op de mat bij Omroep Brabant.
Geschreven door

De schrijver hekelt in de dreigbrief het optreden van de politie en burgemeester van afgelopen jaar.
Toen werden tientallen mensen opgepakt bij rellen in het dorp. "97 onschuldige mensen zijn op schandalige zeer grove wijze opgepakt", zo vindt de briefschrijver.
[tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/521939047468789760]
'Er gaat gestookt worden en hard'Burgemeester Naterop zei maandag in een persconferentie dat hij met de bewoners van Veen wil praten over een georganiseerd feest, maar voor dat idee voelt de briefschrijver weinig. "Nou bij deze, dat gaat niet gebeuren. Er gaat gestookt worden en hard. Het is Buijserd niet gelukt en u zeker niet, laat dat duidelijk zijn."
Met Buijserd doelt de anonieme schrijver op de oud-burgemeester van Aalburg die Veen eerder typeerde als 'een Siciliaans maffiadorp' waar je het stoken niet tegenhoudt.
Bij de persconferentie maandag werd gevraagd of burgemeester Naterop ooit bedreigd is. "Ik heb me nooit bedreigd gevoeld", gaf hij daarop als antwoord.
Niet de eerste dreigbriefToch is het niet de eerste dreigbrief die Fons Naterop dit jaar heeft gekregen. Begin januari kreeg hij ook al een intimiderende brief. "Als u nog steeds denkt dat u opgewassen bent tegen de 'stokers' zoals u ze noemt, zal u het zeer zeker mis hebben. Een einde zal er nooit aan komen!", zo was te lezen in de vorige brief.
De gemeente wil enkel bevestigen dat ze de brief heeft ontvangen. "Wij gaan inhoudelijk niet reageren op de anonieme brief", laat een woordvoerder weten. Wel wordt, net als bij de vorige brief, de politie op de hoogte gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.