Philips gaat samenwerken met China's grootste webwinkel Alibaba

14 oktober 2014 om 12:22
Philips gaat samenwerken met het China's grootste webwinkel Alibaba. De concerns bundelen de krachten om producten op de markt te brengen waarmee mensen kunnen werken aan hun eigen gezondheid.
Geschreven door

Alibaba ging vorige maand naar de beurs. Die beursgang was op slag de grootste aller tijden.
Extra capaciteit op internetVolgens het Financieele Dagblad gaan de internetdiensten van het van origine Eindhovense concern voortaan gebruik maken van de infrastructuur van Alibaba. Webwinkels als deze Chinese gigant en Amazon beschikken over extra capaciteit.
Het eerste resultaat van de samenwerking van Philips en Alibaba is de zogeheten Smart Air Purifier. Consumenten in China kunnen met deze nieuwe applicatie onder meer meten hoe de kwaliteit van de lucht is die ze inademen. Het systeem voorziet ook in de mogelijkheid om via een aangesloten luchtreiniger de lucht in huis te schonen.
Aandoeningen in luchtwegenHiervoor kan eventueel gebruik worden gemaakt van een mobiele app. De toepassing kan nuttig zijn voor mensen die lijden aan allergieën of aandoeningen in de luchtwegen.
Philips meldde vorige maand dat het zich helemaal gaat richten op gezondheidstechnologie. Financiële details over de afspraken met Alibaba werden niet bekendgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...