Verbouwing poppodium 013 in Tilburg valt voor gemeente veel duurder uit dan gepland

14 oktober 2014 om 13:28
nl
De verbouwing van poppodium 013 valt voor de gemeente Tilburg veel duurder uit dan gepland. De gemeente is van plan om nog eens 2,2 miljoen euro subsidie te geven voor de verbouwing en de vervanging van de geluids- en lichtinstallatie, staat dinsdag in een raadsvoorstel.
Geschreven door

Vorig jaar werd al 7,7 miljoen euro gereserveerd voor de verbouwing. Volgens cultuurwethouder Marcelle Hendrickx (D66) is de extra investering nodig. "Wij hebben dit besluit genomen zodat het popcentrum een gezonde exploitatie kan realiseren. Nu en in de toekomst."
Beide zalen uitgebreidZowel de kleine als de grote zaal van 013 wordt uitgebreid. In de grote zaal is straks plek voor 3200 concertgangers. 013 beschouwt zich na Paradiso en de Melkweg als het derde poppodium van Nederland maar dreigde die positie te verliezen.
Vervanging van de ernstig verouderde geluids- en lichttechnieken is nodig om te kunnen concurreren met moderne podia en vanwege de eisen van toonaangevende bands. 013 betaalt daar zelf ook nog eens 8 ton aan mee.Volgens directeur Frens van het poppodium was al langer bekend dat ook licht en geluid aan vervanging toe zijn, maar nu is besloten hoe dit wordt gefinancierd.
Klaar over een jaarOp 27 oktober wordt het plan besproken in de gemeenteraad. De verbouwing begint in mei en moet in oktober 2015 klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.