Video

Politieke partijen in Aalburg over dreigbrief aan burgemeester: 'Heel triest'

14 oktober 2014 om 14:11
nl
Raadsleden van Aalburg vinden het goed dat burgemeester Naterop inhoudelijk niet ingaat op de anonieme dreigbrief die hij dinsdag ontving. "Heel triest. Afstand van nemen en aangifte doen bij de politie en verder niet te veel woorden aan besteden", reageert de fractievoorzitter van de SGP in Aalburg, Dert Vlaander.
Geschreven door

De Aalburgse Alliantie heeft tot op zekere hoogte begrip voor de inhoud van de brief, maar veroordeelt de vorm.
Schijnheilig"De brief komt op mij niet heel bedreigend over. Hij is anoniem en dat is wel schijnheilig. Ik zou er niet te veel woorden aan vuil maken als ik de burgemeester was. Dat is het niet waard", zegt fractievoorzitter Henno Timmermans.
Timmermans snapt goed dat mensen in Veen boos zijn op de burgemeester. Bij de rellen afgelopen jaar heeft de burgemeester volgens Timmermans op een belachelijke manier opgetreden. De rellen ontstonden nadat een autowrak in brand was gestoken en de politie ingreep.
'Burgemeester moet excuses aanbieden'Bijna honderd mensen werden opgepakt. "Stel je voor dat je een van die honderd bent. Dan zou ik ook mijn middelvinger opsteken als de burgemeester ineens met je wil praten", aldus Timmermans. "De burgemeester moet zijn excuses aan die mensen aanbieden. Dan pas kun je in gesprek gaan over een oplossing."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.