Verkoop mortierbuizen en vuurwerkchemicaliën levert Eindhovenaar werkstraf op

14 oktober 2014 om 15:59
nl
Een man uit Eindhoven heeft een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, gekregen voor de verkoop van onder meer mortierbuizen en chemicaliën voor het maken van vuurwerk. Volgens de rechtbank in Den Bosch verkocht hij de spullen via zijn eigen website aan particulieren.
Geschreven door

De Eindhovenaar deed dit in alle openheid, omdat hij er in zijn onnozelheid niet bij stilstond dat hij zich bezighield met een strafbaar feit, zo oordeelde de rechtbank.
Minder zware straf dan geëistDit was één van de redenen van de rechter om een minder zware straf op te leggen dan de officier van justitie had geëist. Twee weken geleden eiste hij een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.
De rechtbank vond nog wat verzachtende omstandigheden: de website die de man gebruikte voor de verkoop, Puroparts.com, is niet meer bij hem in gebruik. Ook handelt de Eindhovenaar niet meer in goederen die met vuurwerk te maken hebben. Verder gaf hij toe dat hij in de fout was gegaan.
'Gebruik levensgevaarlijk'Ondeskundig gebruik van de mortierbuizen is levensgevaarlijk en kan ook tot materiële schade leiden, zo oordeelde de rechter. Desondanks heeft de man de goederen verkocht. Zowel de verkoop van mortieren als die van chemicaliën voor het maken van vuurwerk is sinds ruim twee jaar strafbaar. De Eindhovenaar verklaarde dat hij niet in de gaten had dat de wet sinds juli 2012 op dit punt was gewijzigd. Hij heeft de spullen van februari tot en met september vorig jaar verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.