Eric Hellemons wil 'zo lang mogelijk trainer van NAC blijven'

14 oktober 2014 om 16:16
nl
Als het aan Eric Hellemons ligt blijft hij 'zo lang mogelijk trainer van NAC Breda'. De oud-speler van RBC Roosendaal is de vervanger van de maandag ontslagen Nebosja Gudelj bij NAC Breda. Hellemons trainde sinds enkele maanden de C1 van NAC. Nu neemt hij dus tijdelijk de hoofdmacht onder zijn hoede totdat de club een definitieve vervanger heeft gevonden voor Gudelj.
Geschreven door

"Dat is een felicitatie waard", vindt Hellemons. "Als je van de C1 komt en je mag NAC 1 gaan trainen dan ben je een bevoorrecht iemand. Ik had natuurlijk al de papieren, maar je moet ook een keer de kans krijgen."
NAC verwacht binnen enkele weken een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Wat Hellemons betreft mag die zoektocht nog wel even duren. "Ik ben liefhebber van het spelletje voetbal en ik werk graag op het hoogste niveau. Het liefst blijf ik zo lang mogelijk trainer van NAC, maar daar ga ik niet over. Het gaat om NAC. De club moet gewoon goed kijken welk type trainer bij dit elftal past en als ik daar een steentje aan bij kan dragen dan zal ik dat zeker doen."
Duidelijke opdrachtHellemons heeft een duidelijke opdracht gekregen van NAC. "De club heeft laten weten dat er een stukje duidelijkheid moet komen. Dat ga ik geven aan de spelers. Ze moeten laten zien dat ze hun stinkende best doen voor NAC. Dat is mij gevraagd."
Gudelj werd verweten dat hij zijn ploeg niet aanvallend genoeg liet voetballen. Onder Hellemons moet daar verandering in komen. "De intentie van NAC-spelers moet zijn dat ze laten zien dat ze beter willen zijn dan hun directe tegenstander. Als je start met een stukje ambitie en drive, dan kom je vanzelf toe aan aanvallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.