John Karelse snapt ontslag Gudelj niet: 'NAC maakt dezelfde fout als twee jaar geleden'

14 oktober 2014 om 18:17
nl
John Karelse heeft weinig begrip voor de beslissing van NAC Breda om trainer Nebojsa Gudelj te ontslaan. Twee jaar geleden werd Karelse zelf ook ontslagen als trainer bij de Bredase club. Karelse: "De directie van NAC maakt nu dezelfde fout als toen, door opnieuw een jonge trainer aan te stellen en hem vervolgens niet te steunen als hij fouten maakt."
Geschreven door

Maandag werd Gudelj door NAC Breda aan de kant gezet, omdat de club uit 8 wedstrijden nog maar 8 punten heeft verzameld.
Volgens de clubleiding is dit de schuld van Gudelj. Karelse: "Maar tegelijk is het zo dat ze een spelersbudget hebben, waarmee je eigenlijk ook geen wereldprestaties mag verwachten. Ik hoop het niet hoor, want NAC is nog steeds mijn club, maar als ze op deze koers verder gaan, zouden ze best eens Roda achterna kunnen gaan."
'Vervangers Gudelj te duur'Op de vraag wie nu een geschikte trainer zou zijn voor NAC, moet Karelse het antwoord schuldig blijven. Karelse: "De goede trainers van wie de namen me nu te binnen schieten, zijn waarschijnlijk allemaal te duur."
FC Onder Ons-analist Sjoerd Mossou noemt het ontslag van Gudelj 'logisch. "Alleen gebeurt het veel te laat. De clubleiding had in de zomer geruisloos afscheid van hem kunnen nemen. Hij was toen al kwetsbaar omdat er nauwelijks nog draagvlak voor hem was. Dan had je ook op een nette manier afscheid van hem kunnen nemen. Dat had hij als hardwerkende en trouwe clubman ook verdiend. En de club had ook voldoende alternatieven gehad. Ruud Brood was toen beschikbaar. Hij was de ideale kandidaat voor NAC."
'Rutjes onervaren'Mossou vindt het onbegrijpelijk dat Gudelj nog zo'n belangrijke stem heeft gehad in het samenstellen van de selectie. "Hij mocht vijf spelers aantrekken, dat vind ik echt een ongelofelijke blunder van technisch directeur Graeme Rutjes. Hij heeft erop gegokt dat met de komst van nieuwe spelers het tij wel zou keren. Dat beschouw ik echt als een gebrek aan ervaring."
'Van Gastel verdient kans'De naam van assistent-trainer Jean-Paul van Gastel van Feyenoord zingt steeds harder rond in Breda. Mossou: "Ik heb niets tegen zijn komst. Hij is een ambitieuze trainer die een kans verdient. Of ie bij NAC past? Waarom niet? Veel fans zien hem als een Feyenoorder, maar hij is een echte Bredanaar. NAC is altijd zijn club geweest. Bovendien is zijn achtergrond helemaal niet belangrijk. NAC moet voor de beste kandidaat gaan."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.