Meeuwen voeren wordt mogelijk verboden in Bergen op Zoom

14 oktober 2014 om 19:32
nl
Bergen op Zoom is in de ban van meeuwen. De beesten terroriseren de boel, schijten alles onder, krijsen de boel bij elkaar en dat is allemaal de schuld van de mens. Het gaat zelfs zo ver, dat raadslid Van der Kallen een verbod wil op het voeren van meeuwen.
Geschreven door

Gemeente raadslid Van der Kallen, woont al jaren in Bergen op Zoom en is de overlast spuugzat: "Ze horen niet in de stad, ze horen op het strand thuis. Ze zorgen voor gevaarlijke situaties, verstoppen goten, maken ruzie en zorgen voor overlast."Hij heeft op 2 augustus een brief geschreven aan het college, met de vraag om het voeden van de meeuwen te verbieden.
Bergenaren over het verbodMeneer Baks uit Bergen op Zoom snap het probleem: "De vogels zorgen gewoon voor overlast. Als de mens ze blijft voeren dan komen ze op dezelfde plaats terug."
Zijn vrouw denkt er anders over: "Ik vind het jammer, ik ging vroeger met de kinderen naar het park met het oude brood, het heeft toch wel iets."
Voorstel op verbodOf het verbod er daadwerkelijk gaat komen is nog afwachten. Het College zal bij de eerstvolgende herziening van de Algemeen Plaatselijke Verordening een voorstel doen om een artikel op te nemen waarin bepaald wordt dat het voederen niet is toegestaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.