80-jarige Steenbergse bekijkt nieuw stuk A4 vanuit helikopter, cadeautje van Rijkswaterstaat

14 oktober 2014 om 20:18
nl
Het duurde twintig jaar en het kostte ruim een kwart miljard euro. En dan heb je het stuk snelweg A4 tussen Dinteloord en Steenbergen. Eind volgende maand wordt de snelweg officieel geopend voor het verkeer. Dinsdag mocht een aantal buurtbewoners alvast een kijkje nemen vanuit de lucht.
Geschreven door

Mien Gelten uit Steenbergen was één van de gelukkigen die mee mocht vliegen in de helikopter. De 80-jarige Steenbergse deed mee aan een prijsvraag van Rijkswaterstaat. Mien was zichtbaar onder de indruk van het uitzicht van bovenaf. "Ik vond het prachtig en ik hoop dat het nu ook wat rustiger wordt bij mij voor de deur.''
De Steenbergse woont in de buurt van de rondweg met veel doorgaand verkeer. Met de komst van de snelweg is de verwachting dat er minder verkeer door het dorp raast.  
Vier maanden eerder openDe A4 tussen Steenbergen en Dinteloord is vier maanden eerder klaar dan was gepland. Volgens projectmanager Melanie Nissink is dit te danken aan de zachte winter van vorig jaar. "Bovendien heeft de aannemerscombinatie alles op alles gezet om de weg voor de winter van dit jaar klaar te hebben", aldus Nissink.
De snelweg A4 wordt naast de A16 de tweede belangrijke noord-zuidverbinding in West-Brabant. Het hele project kost 270 miljoen euro en dat is behoorlijk aan de prijs voor een stuk snelweg van vijftien kilometer.
Opening in novemberVolgens Rijkswaterstaat is er wel een verklaring voor de hoge kosten: "We moesten veel grond aankopen voordat dat we hier konden beginnen. Daarnaast is er veel werk verzet om de snelweg de nodig stevigheid en stabiliteit te geven'', zegt projectmanager Nissink.  
Door het aquaduct over de snelweg is de haven van Steenbergen bereikbaar gebleven voor de pleziervaart. Het bouwwerk is ook meteen het enige in zijn soort in Brabant. Op 24 november wordt de A4 bij Steenbergen geopend voor  het verkeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.