Gezocht: man die jerrycan bij zich droeg voor brand Tamoil uitbrak in Eindhoven

14 oktober 2014 om 23:01
nl
Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond de signalementen verspreid van twee mannen die betrokken zouden zijn bij de grote brand bij Tamoil in Eindhoven. Eén van hen had iets bij zich wat op een jerrycan leek. Volgens de politie was het een wonder dat daarbij geen slachtoffers vielen.
Geschreven door

Het tankstation van Tamoil ging in augustus in vlammen op door een grote brand, die vermoedelijk was ontstaan in de winkel van het station. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen outletwinkel en een flat en legde ze helemaal in de as.
"Van veel huizen in de omgeving sprongen de ruiten, alle bewoners van de nabijgelegen flat werden net op tijd geëvacueerd. Als de brandweer later was geweest, waren er zeker slachtoffers gevallen. Het is een wonder dat de andere huizen gespaard zijn door de enorme brand", zegt de politie.
Signalement twee mannenDe politie meldde al snel dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Ze zoekt nu onder meer een man die tussen geparkeerde auto's stond bij de flat aan de Waghemakerstraat, zo meldt Opsporing Verzocht. Het gaat om een donkere man van ongeveer 25 jaar oud. Hij had een capuchon op en stond 'heel erg stil' naar de brand te kijken, terwijl hij zijn handen in zijn zakken had. De politie wil weten wie hij is.
Verder zoekt de politie een man die vóór de brand werd gezien. Het gaat om iemand van tussen de 20 en 25 jaar oud en 1,75 meter lang. Hij had kort, zwart stekelhaar en droeg iets bij zich dat vermoedelijk op een jerrycan leek. Daarmee stak hij vanaf de Echternachlaan de Bisschop Bekkerstraat over. Verder had hij een donkere heuptas bij zich en zag hij er verzorgd uit.
Terrein populair bij koperdievenSinds de brand is het terrein van Tamoil afgezet, maar ondanks de hekken blijft het verleidelijk voor koperdieven. Zeker twee keer probeerden dieven koper mee te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.