Video

Pietitie weer helemaal hot: 'Een kaas- of stroopwafelpiet, het kan toch niet gekker!'

14 oktober 2014 om 23:34
nl
Een nieuwe oproep op de Facebookpagina Pietitie zorgt weer voor een storm aan reacties. De pagina die is opgezet door twee jongens uit Roosendaal, zorgde eerder ook al voor genoeg opschudding op internet.
Geschreven door

De Facebookpagina Pietitie riep dinsdagochtend op tot actie. En dit bericht wordt weer behoorlijk gedeeld en geliket.
"Wij roepen op tot actie! Bijna 90% van de Nederlanders wil geen verandering! Laat ons dit niet opleggen door een Stichting die wij met zijn allen betalen! Laat je stem horen en dien een klacht in”, zo is er te lezen op de pagina. Het bericht werd tot woensdagochtend door de gebruikers van de Facebook al 10.000 keer gedeeld en meer dan 33.000 keer geliket.
Op de pagina wordt verwezen naar een Witte Piet die in Gouda door een fotograaf is gespot. Volgens RTL Nieuws gaat het hierbij om opnames voor het Sinterklaasjournaal. De initiatiefnemers roepen mensen op een klacht in te dienen bij het Commissariaat voor de Media.
'Mijn broek zakt af'Oprichter van de Pietitie Bas Vreugde is blij dat zoveel mensen de pagina weer weten te vinden. “Als je ziet wat ze de laatste dagen weer uit de hoge hoed hebben getoverd, dan zakt mij mijn broek af. En met ze, bedoel ik dan bepalende organisaties die net als wij ook een groot bereik hebben. Een kaas- of stroopwafelpiet, het kan toch niet gekker!”
Er komen dagelijks ontzettend veel ideeën bij ons binnen. Ook de oproep om met z’n allen te demonstreren in Den Haag. Toch ziet Bas dat niet zitten. “Wij houden ons vooral bezig met dit digitale kanaal en laat anderen dan maar zelf een actie opzetten.”
Met het verwerken van al die reacties op Facebook, krijgen de twee jongens inmiddels hulp. Ze krijgen dat met z'n tweeën niet meer voor elkaar. In het programma 'Onder Ons', vertelt Bas Vreugde dat de reacties in vergelijking met vorig jaar, wel wat milder zijn geworden. "Mensen snappen best dat er een groep is die gekwetst is. Alleen moeten we daar niet in doorslaan en dat gebeurt nu wel". Zijn collega Kevin van Boeckholtz heeft wel een idee hoe het conflict opgelost kan worden. "We moeten democratisch gaan beslissen wat we willen met het Sinterklaasfeest. Laat mensen hun stem uitbrengen, dan komen we er vanzelf wel uit".  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.