Chocola met basilicum- of olijfsmaak: Michelin-restaurants komen met 'Sterrenbonbons'

15 oktober 2014 om 02:23
nl
Een bonbon met basilicum, koriander en sereh. Of eentje met Taggiasche olijf, espresso en gerookte amandel. Dit zijn de lekkerste bonbons van Brabant.
Geschreven door

Althans, als we twee Brabantse Michelinkoks moeten geloven. Zij hebben met nog acht Nederlandse en Belgische topkoks een reeks bonbons op de markt gezet onder de naam Sterrenbonbons.
Het idee komt van een chocolatier. Die benaderde de Michelinkoks met de vraag of zij bonbons konden maken die een duidelijke link hadden met het restaurant. Na uitgebreide sessies van testen, proeven, ruiken en verfijnen was het dan zover.
Bijzondere smakenDe Lindehof in Nuenen komt met de basilicumbonbon, terwijl Sense in Den Bosch de espressovariant aanbiedt. Andere Michelinrestaurants die de Sterrenbonbons met aparte smaken aanbieden, zijn:
- Vivendum in Dilsen-Stokkem (B) - De Leuf in Ubachsberg - La Trinité in Sluis - Beluga in Maastricht - Niven in Rijswijk - De Hoefslag in Bosch en Duin - La Rive/Amstel Intercontinentel Hotel in Amsterdam- De Burgemeester in Montfoort

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.