'Knuffeldieven' beroven bejaarde vrouw van gouden armband op Sint Josephstraat in Oosterhout

12 mei 2015 om 14:40
nl
Een 65-jarige vrouw is maandag op de Sint Josephstraat in haar woonplaats Oosterhout het slachtoffer geworden van zogenoemde ‘knuffeldieven’. Ze werd daarbij beroofd van een gouden armband.
Geschreven door

'Knuffeldieven’ zijn zakkenrollers die hun slachtoffer knuffelen om sieraden te kunnen bemachtigen. In sommige gevallen 'geven' ze degene die ze aanspreken een sieraad, uiteraard met de bedoeling een ander sieraad te stelen.
Deze dieven leggen met een smoesje contact met hun slachtoffers, veelal senioren. Zo vragen ze bijvoorbeeld de weg naar het ziekenhuis. Om hun 'helper' te bedanken, geven ze hem of haar vervolgens een knuffel en stelen op die manier sieraden van de persoon in kwestie.
Weg naar het ziekenhuisIn dit geval werd de 65-jarige vrouw uit Oosterhout rond drie uur aangesproken op de Sint Josepstraat. Nadat ze de twee vrouwen en een man de weg naar het ziekenhuis had gewezen, werd de vrouw door de twee vrouwen vastgepakt en bedankt. Beide vrouwen pakten het slachtoffer bij een arm en draaiden een kettinkje om haar pols. Kort hierna miste het slachtoffer haar gouden armband.
De politie is op zoek naar getuigen van het incident en naar mensen die de verdachten in Oosterhout hebben gezien. Het zou gaan om drie mensen van Oost-Europese afkomst.
Een van de vrouwen was vermoedelijk rond de 65 jaar oud, de andere vrouw ongeveer 50 jaar oud. De man wordt geschat rond de 60 jaar. Het drietal zou rondrijden in een grijze Audi. De oudste vrouw had bovendien meerdere gouden tanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.