Burgemeester Klijs: 'Brand bij Remondis Argentia in Moerdijk ontstond vermoedelijk bij shredder'

MOERDIJK - De brand bij recyclingbedrijf Remondis Argentia in Moerdijk is dinsdag mogelijk ontstaan bij een shredder. Maar onderzoek moet dat nog uitwijzen. Dat meldt burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk aan Omroep Brabant. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de oorzaak nog wordt vastgesteld.
De brand brak rond kwart voor vier uit. Meerdere gasflessen ontploften. Een man liep brandwonden op en is met een traumahelikopter naar het brandwondencentrum gebracht. De brand veroorzaakte grote rookwolken.

Veiligheid
Hoe groot de schade is bij het bedrijf is nog niet bekend. Klijs vertelt dat absolute veiligheid op het industrieterrein niet te garanderen is. "Ik snap dat mensen dit gaan vergelijken met andere branden zoals bij Chemie-Pack en Shell. Zoals ik het zie was dit meer een normale bedrijfsbrand, geen chemische brand. We moeten nu onderzoek doen en lessen leren."

Hoe groot de schade is bij het getroffen bedrijf, is nog niet bekend. Klijs wijst erop dat een naastgelegen loods is behouden en hij complimenteert de hulpdiensten. "Ik denk dat we mogen zeggen dat gezien de heftigheid van de brand, het is meegevallen", vindt de burgemeester.

Klachten
De rookwolken trokken dinsdagmiddag richting het oosten. Bij de Omgevingsdienst zijn via de klachtenlijn drie meldingen gedaan over rookoverlast. Twee kwamen er uit Drimmelen, één uit Strijen.


Themasite
Lees alles over de brand bij Remondis Argentia in Moerdijk op onze themasite: www.omroepbrabant.nl/remondis.