Raad Laarbeek eist justitieel onderzoek naar lekken geheim rapport burgemeester Ubachs

15 oktober 2014 om 10:05
nl
Justitie moet alsnog onderzoek doen naar het lekken van het geheime rapport over burgemeester Hans Ubachs van Laarbeek. De raad stapt naar de rechter om justitie daartoe te dwingen.
Geschreven door

In het rapport zegden de wethouders het vertrouwen in de burgemeester op omdat hij verschillende keren zou hebben gelogen. Voor Ubachs overigens geen reden om op te stappen. Het rapport werd naar het Eindhovens Dagblad gelekt.
Oneens met justitieTijdens een commissievergadering dinsdagavond bleek dat alle fracties in de gemeenteraad het oneens zijn met justitie. Justitie zei eerder niets te zien in een onderzoek naar het lekken van het rapport.
Volgens justitie levert een onderzoek te weinig op in vergelijking met de moeite die ze er in moet stoppen. Vooral het feit dat al veel mensen van het rapport wisten, nog voordat de gemeenteraad tot geheimhouding besloot, maakt het onderzoek lastig, zei justitie.
'Verontwaardigd en teleurgesteld'De raadsleden zijn 'verontwaardigd en teleurgesteld', maar ze vinden ook dat ze 'lekken nooit moeten accepteren', zo weet het Eindhovens Dagblad. Volgens de raad geeft het niet onderzoeken van het lekken het signaal af dat de pakkans bij lekken 'kennelijk gering is'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.