Karateleraar Jan Knobel uit Roosendaal mogelijk 15 tot 20 jaar in Engelse cel

15 oktober 2014 om 13:14
nl
Het wordt heel moeilijk om de onschuld van karateleraar Jan Knobel uit Roosendaal te bewijzen. Dat zegt zijn Engelse advocaat Simon Clarke. Knobel kan bij schuld een gevangenisstraf krijgen van 15 tot 20 jaar wegens drugssmokkel. Zijn rechtszaak in Engeland begint 5 januari 2015. Tot die tijd zit hij vast in Elmley Prison in Sheerness.
Geschreven door

Begin juli was Knobel op weg naar een klant in Engeland.
Twintig kilo harddrugsBij de Kanaaltunnel werd zijn truck aangehouden. De Engelse douane vond in de oplegger twintig kilo harddrugs met een straatwaarde van ruim 1,2 miljoen euro.
Sinds 8 juli zit hij vast. Twee pogingen om hem voorlopig vrij te krijgen, mislukten. "Een advocaat heeft in Engeland maar twee keer de mogelijkheid om iemand voor de start van een rechtszaak op borgtocht vrij te krijgen. Dat is beide keren mislukt", zo vertelt Clarke.
'Ik ben erin geluisd'Knobel ontkent schuld. "Hij zegt dat hij erin is geluisd", aldus Clarke. De Roosendaler is erg ontevreden in de Engels gevangenis. Volgens zijn advocaat gaat hij lichamelijk achteruit. "Hij is een man van 64 die gewend is om intensief te sporten. Dat valt nu ineens weg."
Ook over het eten is hij niet te spreken. Zijn zoon Anthon Knobel noemt de omstandigheden waarin zijn vader zit 'mensonterend'.
Onderzoek in volle gangKnobel mag zoveel bezoek ontvangen als hij wil. Volgens Clarke moeten familieleden wel van tevoren met het gevangenispersoneel afspreken dat ze willen komen. "Hij krijgt een keer in de week bezoek van zijn vrouw."
Volgens Clarke is de politie nog steeds druk met de zaak en wordt ook onderzoek verricht naar andere individuen. Verder kan hij er inhoudelijk niet veel over zeggen, maar meerdere aanhoudingen sluit hij niet uit.
De rechtszaak tegen Knobel duurt waarschijnlijk drie tot vier dagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.