Fans NAC Breda willen een ervaren trainer, wie zouden daarvoor in aanmerking komen?

15 oktober 2014 om 12:53
nl
De fans van NAC Breda willen een ervaren trainer voor de groep. De opvolger van de maandag ontslagen Nebojsa Gudelj moet geen beginneling zijn. De club zelf zegt nog bezig te zijn met het maken van een trainersprofiel. Op basis van ervarenheid zouden er zeven trainers in aanmerking komen.
Geschreven door

Kandidaat een: Jan de JongeLeeftijd: 51Eerdere clubs: FC Emmen, De Graafschap, Heerenveen en Heracles Almelo
Waarom geschikt? Laat bescheiden clubs vaak heel aardig voetballen. Wist De Graafschap en Heracles Almelo te behouden voor de eredivisie. Zou qua salariseisen ook goed bij NAC kunnen passen.Waarom ongeschikt? Werd eerder dit seizoen ontslagen bij Heracles Almelo, na een dramatische reeks zonder overwinningen. Zit wellicht nog met wrok richting zijn oude club. Heeft bovendien niet zo’n indrukwekkend cv als sommige concurrenten en werkte nog nooit beneden de grote rivieren.
Kandidaat twee: Robert MaaskantLeeftijd: 45Eerdere clubs: RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda, Wisla Kraków, Texas Dutch Lions, FC Groningen, Dinamo Minsk en Columbus Crew
Waarom geschikt? Kent de club NAC en de stad Breda uitstekend. Heeft bewezen met minimale middelen (denk maar aan RBC Roosendaal) goed te presteren. Waarom ongeschikt? Staat momenteel als assistent-trainer onder contract bij Columbus Crew in de Verenigde Staten. En heeft niet alleen maar vrienden gemaakt in zijn eerste periode bij NAC.
Kandidaat drie: Alex PastoorLeeftijd: 47Eerdere clubs: Excelsior, NEC, Slavia Praag en AZ
Waarom geschikt? Kan zich uitstekend verwoorden en is mediageniek. Liet NEC anderhalf jaar uitstekend voetballen en deed het ook met minimale middelen goed bij Excelsior. Heeft ook ervaring, hoe minimaal dan ook, in het buitenland. Is beschikbaar na zijn veel besproken vertrek bij AZ.Waarom ongeschikt? Is niet bang om zijn ongezouten mening te verkondigen en NAC is juist gebaat bij een oase van rust. Pastoor is flamboyant en gaat daar vermoedelijk niet voor zorgen.  
Kandidaat vier: Mario BeenLeeftijd: 50Eerdere clubs: Excelsior, NEC, Feyenoord en KRC Genk
Waarom geschikt? Deed het uitstekend als trainer van NEC. Was bij Feyenoord minder succesvol en ging vervelend weg. Heeft ongetwijfeld de ‘drive’ om zich in Nederland weer een keer te bewijzen. Deed het de afgelopen jaren in België niet onaardig, maar veel animo was er niet voor die prestaties.Waarom ongeschikt? Aan Been kleeft het merk ‘Feyenoord’ en dat is niet bepaald de populairste club onder de fans van NAC.
Kandidaat vijf: Huub StevensLeeftijd: 60Eerdere clubs: PSV, Roda JC, Schalke’04, Hertha BSC, 1.FC Köln, Hamburger SV, Red Bull Salzburg, PAOK Saloniki en Stuttgart
Waarom geschikt? Is zeer ervaren en beschikbaar. Schroomt het niet om harde beslissingen te nemen en is gewend om te gaan met spelers uit diverse culturen. Slaagde er vorig seizoen in om Stuttgart te behouden voor de Bundesliga. Weet dus wat er gevraagd wordt in een degradatiestrijd.Waarom ongeschikt? Zijn salaris past waarschijnlijk niet in het huishoudboekje van NAC Breda.
Kandidaat zes: Gertjan VerbeekLeeftijd: 52Eerdere clubs: Heracles Almelo, Heerenveen, Feyenoord, AZ en 1.FC Nürnberg
Waarom geschikt? Kent de eredivisie door en door. Presteerde bovendien uitstekend met provincieclubs als Heracles Almelo en Heerenveen. Zou qua karakter goed bij volksclub NAC passen. Is bovendien beschikbaar.Waarom ongeschikt? Is een bepaald salaris gewend, wil hij inleveren om weer aan de slag te gaan in de eredivisie?
Kandidaat zeven: Henk ten CateLeeftijd: 59Eerdere clubs: Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, Vitesse, Uerdingen 05, Hungária FC, NAC Breda, FC Barcelona, Ajax, Chelsea, Panathinaikos, Al-Ahli, Umm-Salal en Shandong Luneng Taishan
Waarom geschikt? Kent de club goed. Werkte er van 2000 tot 2003 en presteerde daarin uitstekend. Eindigde met NAC steeds in het linkerrijtje. Verliet de club om assistent-trainer te worden bij FC Barcelona. Had vlak daarvoor de club uit Breda een Europees ticket bezorgd. Werkte over de hele wereld en weet hoe om te gaan met verschillende culturen.Waarom ongeschikt? Wij kunnen geen reden bedenken. Werkte in 2013 gratis voor Sparta Rotterdam. Geld is dus niet de belangrijkste drijfveer voor de oefenmeester. Wij zeggen, Graeme Rutjes... doen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.