Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven hoofdgast op congres in Shanghai

15 oktober 2014 om 13:33
nl
Burgemeester Rob van Gijzel uit Eindhoven spreekt donderdag in Shanghai op de China Smart Summit. Die bijeenkomst wordt georganiseerd door het Britse weekblad The Economist, in opdracht van het Chinese Ministerie van Volkshuisvesting. Van Gijzel zal in zijn bijdrage wijzen op de grenzen van stedelijke systemen door de massale toevloed van inwoners.
Geschreven door

Bij de China Smart Summit spreken deskundigen uit de hele wereld over technologische oplossingen voor de gevolgen van urbanisatie, de trek van mensen vanuit landelijke gebieden naar de stad.
VeranderingenVolgens Van Gijzel moeten stedelijke systemen op het gebied van milieu, volkshuisvesting, mobiliteit, energie, gezondheidszorg, water en voedsel worden omgevormd om de toevloed van nieuwe bewoners te kunnen regelen.
De burgemeester denkt dat technologische oplossingen alleen effectief zijn als deze toegepast worden in samenwerking met bewoners van de stad.
Driehonerd burgemeestersZo’n driehonderd burgemeesters van grote Chinese steden doen mee aan de China Smart Summit, net als Chinese experts op het gebied van technologie, bouwkunde en financiën. Uit de regio Eindhoven zijn ook Imke Carsouw, directeur van Brainport Development, en Marianne Linde van TNO aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.