‘We hebben hem meteen geholpen’, tieners vertellen hoe ze gewonde man uit sloot redden in Schijndel

15 oktober 2014 om 14:54
nl
Tieners Floor en Radia blijven er nuchter onder, maar dinsdag redden ze op de Boschweg in Schijndel het leven van een fietser die in de sloot was gevallen. “We zetten onze fietsen snel aan de kant en probeerden de man zo snel mogelijk te helpen.”
Geschreven door

“De man viel met zijn hoofd in het water. We hebben eerst de fiets van hem af gehaald en toen zijn hoofd boven water gehouden zodat hij weer kon ademen”, vertellen heldinnen Floor en Radia.
“Ik dacht dat hij het niet ging overleven. In het water ademde hij nog, daarna niet meer.” De man werd ter plekke gereanimeerd en met hartslag naar het ziekenhuis gebracht. “Daar waren we heel blij om”, laten de dames weten.
Gewoon naar schoolNa hun heldendaad gingen Floor en Radia gewoon naar school, het Elde College in Schijndel. Daar werd het tweetal op taart getrakteerd. “Zij hebben het leven van een man gered. Dat is geweldig”, liet de trotse lerares Tonja Heeren dinsdag weten.
Een dag na de heldendaad verspreidt het nieuws zich als een olievlek over de school. “Veel leerlingen wisten niet dat dit was gebeurd, tot ze dinsdagavond het nieuws op Omroep Brabant zagen. Vervolgens zijn Floor en Radia overladen met complimentjes”, vertelt Heeren.
'Rooskleurige toekomst'De dames zitten in het derde leerjaar van de richting verzorging. Heeren: “Ik weet zeker dat zij het redden in de toekomst. Ze hebben een geweldige daad verricht.”
Het is nog onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.