GLOW 2014 brengt twintig lichtkunstwerken, een nieuwe route en eten in het donker

15 oktober 2014 om 16:52
nl
Twintig lichtkunstenaars zullen begin november Eindhoven weer in een bijzonder licht doen baden tijdens GLOW. De organisatie van het lichtkunstfestival maakte woensdag de namen van de kunstenaars en de route bekend.
Geschreven door

Met als thema 'Stad in beweging' loopt de vier kilometer lange wandelroute voor het eerst ook door de Parklaan en over het Van der Meulen-Ansemsterrein. Naast de bekende GLOW in de Eindhovense binnenstad en GLOW NEXT op voormalig Philipsterrein Strijp-S, brengt GLOW dit jaar ook iets nieuws.
Eten in het donkerIn de Augustijnenkerk brengt kunstenaarscollectief Casa Magica de voorstelling Transcendent Flow. Een voorstelling waar volgens de organisatie 'symmetrische, kleurrijke patronen over de wanden en gewelven glijden', Deze lichtvoorstelling wordt begeleid door onder meer muziek van de klassieke componist Samuel Barber.
Verder zijn er in de binnenstad lichtprojecties te zien die de vier seizoenen laten voorbij glijden over de gevel van de Catharinakerk, zijn er zwevende gieters waaruit water lijkt te stromen en worden auto's omgebouwd tot fel verlichte broeikassen. Op Strijp-S kan er in het donker worden gegeten. Want zonder duisternis geen licht. Pas dan weet je hoe belangrijk licht is.
Afgesloten wegenOm de honderdduizenden bezoekers de kans te geven zonder gevaar de route te lopen, wordt ook dit jaar een deel van de binnenstad afgesloten voor verkeer. Na sluitingstijd van GLOW worden de wegen weer opengesteld.
GLOW vindt plaats van 8 tot en met 15 november. Vorig jaar trok het lichtkunstfestival een recordaantal van 520.000 bezoekers. Omroep Brabant TV zendt in december een lang sfeerverslag uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.