Tilburg sluit kantoor coffeeshopketen Grass Company half jaar - Omroep Brabant

Tilburg sluit kantoor coffeeshopketen Grass Company half jaar

15 oktober 2014 om 17:07
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg wil het kantoor van coffeeshopketen The Grass Company voor een half jaar sluiten omdat er bij een inval in juli bijna 10 kilo softdrugs is gevonden. De burgemeester schrijft dat aan de eigenaar van het pand.
Geschreven door

De drugs werden gevonden tijdens een inval op 4 juli vanwege een groot onderzoek van de politie. Betrokkenen bij het coffeeshopbedrijf worden onder andere verdacht van witwassen, corruptie en belastingfraude.
'Gemeente wist van handelsvoorraad'In de kelder onder het kantoor waren destijds zeven vrouwen bezig om hennep te verpakken en joints te draaien. The Grass Company zegt dat het ging om de weekvoorraad voor haar vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch.
Het bedrijf zegt dat de gemeente wist dat de handelsvoorraad van de vier coffeeshops in het gebouw werd bewaard en verwerkt en dat de situatie werd gedoogd. De burgemeester ontkent dat.
Protest tegen sluitingEen woordvoerder van The Grass Company vertelde woensdag dat er protest is aangetekend tegen de sluiting maar dat het personeel het kantoor uit voorzorg al heeft verlaten. De rechter doet donderdag uitspraak in een kort geding dat het bedrijf heeft aangespannen tegen de sluiting.
De coffeeshop van Grass Company in Den Bosch is in juli al voor een half jaar gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.