Video

ATM Moerdijk verbouwereerd over conclusie provincie: 'Stofdeeltjes niet van ons'

15 oktober 2014 om 18:17
nl
ATM Moerdijk is ervan overtuigd dat de stofdeeltjes die in Moerdijk neerkwamen niet van de afvalverwerker afkomstig zijn. Dat laat het bedrijf weten in een verklaring in reactie op een bericht van de provincie waaruit het tegengestelde blijkt.
Geschreven door

ATM is verbaasd over het onderzoek en de conclusies die de provincie trekt:
Geen kennis van onderzoek"Helaas hebben wij nog geen kennis mogen nemen van de resultaten van dit onderzoek. Nu worden wij geconfronteerd met een conclusie waarvan we de onderbouwing niet kennen."
Volgens de provincie heeft de afvalverwerker 'zich niet gehouden aan de verplichting om zelf openheid van zaken te geven'. ATM denkt daar heel anders over.
'Wij hebben wel meegewerkt'"ATM wil benadrukken volledige medewerking aan het onderzoek te hebben verleend. De snelheid van het onderzoek is ook zeker niet door ons gefrustreerd. Zelfs conceptresultaten zijn telkens direct met de overheid gedeeld zodat deze meteen in het onderzoek betrokken konden worden."
Het bedrijf voelt zich overduidelijk overvallen door de bekendmaking van de provincie en zegt pas gepast te kunnen reageren als ze het eindrapport heeft.
SpuugzatAd Vermeulen van Hart van Moerdijk vindt dat de verschillende partijen de schuld bij elkaar leggen. "Het is een kat-en-muisspelletje. Ik ben het spuugzat. Er moet een onafhankelijk onderzoek komen, want ik betwijfel of de omgevingsdienst voldoende kennis van dit soort zaken heeft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.