Video

'Dit is nummer 976!' Hendrika Ottevanger hard op weg naar het duizendste gebreide mutsje

15 oktober 2014 om 18:16
nl
Nog 24 mutsjes te gaan en dan heeft Hendrika Ottevanger uit Sleeuwijk haar doel van duizend mutsjes bereikt. Ze doet mee aan een actie van het Ouderenfonds en Innocent Smoothies. Ze heeft nog een paar weken te gaan want voor 1 december moeten de mutsjes klaar zijn. Maar er is nog geen sprake van stress bij Hendrika want ze loopt voor op haar schema.
Geschreven door

Ze heeft het er maar druk mee. Zodra ze tijd heeft pakt ze haar breinaalden erbij. Dat is ook wel nodig want duizend is een groot aantal. "Ik heb uitgerekend dat ik ongeveer drie en half mutsje per dag moet breien om mijn doel te halen", vertelt ze met de breinaalden in haar handen. Ze kan namelijk breien terwijl ze met iets anders bezig is. "Ik kijk dan tv of maak ondertussen een puzzel."
Eenzaamheid onder ouderenDe mutsjes die Hendrika breit, gaan naar de Goedgemutste breicampagne van het Ouderenfonds en Innocent Smoothies. Zij willen eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Vanaf januari worden de flesjes mét zo'n mutsje verkocht en twintig cent van ieder verkocht flesje gaat naar het Ouderenfonds.
Hendrika vindt dit een goede actie maar heeft zelf geen last van eenzaamheid. "Ik ben niet eenzaam, ik ben alleen", vertelt ze. "Mijn man is een paar jaar geleden overleden en dan ben je gewoon alleen. Maar ik heb gelukkig genoeg te doen."
Breien in de treinVoor de laatste mutsjes stapt de Sleeuwijkse aanstaande vrijdag in de trein naar Maastricht. Dit is een speciale actie in samenwerking met de NS. In de SocialCoupé gaan een aantal doorgewinterde brei oma's mutsjes breien.
Iedereen mag binnenstappen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Op deze manier hoopt de organisatie mensen te stimuleren een gesprek met elkaar aan te gaan.
Zwart gatZe begon vorig jaar december met het breien van de mutsjes en is dus al bijna een jaar bezig met breien. Het kan dus dat Hendrika in een zwart gat terechtkomt. "Ja daar ben ik wel een beetje bang voor", vertelt ze "Maar daarom ga ik gewoon door. Waarschijnlijk niet met de mutsjes maar met iets anders." De Sleeuwijkse zit te denken om misschien inktvisjes te gaan breien voor couveusekindjes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.