Video

Eindhoven Airport mag flink blijven groeien

15 oktober 2014 om 20:40
nl
Eindhoven Airport mag de komende jaren blijven groeien. De luchthaven kan zo een deel van de vluchten van Schiphol opvangen. Dat legden staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en minister Hennis-Plasschaert van Defensie vast, zo werd woensdag bekend.
Geschreven door

De bewindsvrouwen voeren met de maatregel het luchthavenbesluit uit van het zogeheten Aldersadvies Eindhoven, dat het kabinet eerder goedkeurde. Dit betekent dat er de komende jaren meer vluchten van en naar Eindhoven Airport zijn.
De toename van het aantal vluchten gebeurt stapsgewijs. Tot volgend jaar zijn er 10.000 extra vluchten. De overheid toetst dan of de luchthaven voldoende maatregelen heeft genomen om de geluidsoverlast te beperken. Daarna komen er, als alles goed gaat, tot 2020 in totaal 25.000 extra vluchten bij.
Economische impulsMet de uitbreiding wil het kabinet Eindhoven Airport aantrekkelijker maken en een impuls geven aan de regionale economie. Daarnaast moet de luchthaven vluchten verwerken die Schiphol niet kan oppakken. Er wordt nog onderzocht of er meer vluchten mogen zijn tussen elf en twaalf uur 's avonds.
Of er ook daadwerkelijk de komende jaren er in totaal 25.000 vluchten bij komen is nog niet zeker. Het besluit zegt iets over de maximale groei van het vliegveld. Binnenkort wordt aan de Alderstafel besproken hoe groot de groei van Eindhoven Airport gaat zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.