Kilo's vliegen eraf in Tilburgse Vogeltjesbuurt: reden voor een feestje (zonder bitterballen)

15 oktober 2014 om 22:35
nl
De kilo's vliegen er af in de Vogeltjesbuurt in Tilburg. Bewoners zijn al anderhalve maand gezond aan het leven en dat gaan ze vieren. Zonder bitterballen, dat dan wel.
Geschreven door

Vijf teams met ieder vijf deelnemers, die allemaal uit de Vogeltjesbuurt komen, begonnen begin september met gezond eten en met sporten. Tenminste honderd dagen eten zij geen friet, hamburgers of Royke's worstenbroodjes.[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=jO6zb9f9FSw]
Hoe staan ze er nu voor?De bewoners zijn nu anderhalve maand verder. Tijd om eens naar de stand van zaken te vragen. En dus belden wij met organisator Pien Rosmalen. Want houden ze het allemaal nog wel vol daar?
Ja, zo beaamt Pien. "Eén team heeft er met z'n allen al 25 kilo afgetraind", vertelt ze trots. De komende dagen staan ook de andere bewoners op de voorheen gevreesde weegschaal. Volgens Pien zijn ook de andere teams ieder zeker 25 kilo kwijt.
Iets gezonderHet massale gewichtsverlies betekent dat de Tilburgse Vogeltjesbuurt weer iets gezonder is. En dat was hard nodig, want de bewoners leefden ongezond. Vorig jaar bleek uit onderzoek dat in de wijk beduidend meer kanker, luchtwegaandoeningen en overgewicht voorkwamen. Voor een groot deel van de bewoners wat dit het zetje om er iets aan te doen.
Volgende week dinsdag is er vast een feestje om het project te vieren in de Vogeltjesbuurt, de buurt die nationaal bekend werd door stylist Roy Donders. Dat gebeurt, logischerwijs, zonder bitterballen. "We hebben goedgevulde soepen. Daar zal de snackbar wel van balen", lacht Pien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.