Hippe Eindhovense wijk Strijp-S vecht tegen de kleine criminaliteit

15 oktober 2014 om 22:43
nl
De bewoners van de Eindhovense wijk Strijp-S zijn het zat. Dagelijks worden er fietsen en scooters gestolen en worden er auto's bekrast. De komst van een buurtpreventieteam zal niet lang uitblijven, maar de bewoners willen ook dat de Eindhovense politiek ingrijpt.
Geschreven door

Mark van Glabbeek is de kartrekker van een mogelijk buurtpreventieteam in de Eindhovense wijk. Hij maakt zich grote zorgen over de veiligheid op Strijp-S. "Ik woon nu z'n anderhalf jaar hier en ik zie dat de kleine criminaliteit per maand toeneemt. Er worden veel fietsen en scooters gestolen, maar er zijn ook vervelende activiteiten in onze afgesloten parkeergarages. Dat lijkt mij toch echt niet de bedoeling."
In het nieuws waren al eerder de vandalen die de Mini van een Eindhovenaar vernield hadden.
Ook de Eindhovense politiek erkent de veiligheidsproblemen op Strijp-S. VVD-fractievoorzitter Ferry van den Broek neemt de klachten van de buurt serieus en heeft raadsvragen aan het college gesteld. "Ik heb al met bewoners en ondernemers om de tafel gezeten om te kijken naar oplossingen, maar ook van het college verwacht ik iets."
Extra politie op Strijp-SVan de Broek hoopt in elk geval dat het college aan de slag gaat. "We kunnen werken aan het keurmerk veilig leven op Strijp-S, we kunnen de opdracht geven om nog meer camera's te plaatsen bij de verschillende parkeergelegenheden en we kunnen de burgemeester vragen extra politie in te zetten op Strijp-S."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.