Adrie Koster wil aanblijven als bondscoach Jong Oranje: 'We hebben er alles aan gedaan'

15 oktober 2014 om 23:21
nl
Als het aan Adrie Koster ligt blijft hij gewoon bondscoach van Jong Oranje. De trainer uit Nuenen slaagde er dinsdag met zijn team niet in om een ticket te bemachtigen voor het EK in 2015, maar wil desondanks aanblijven. "Ik ga bouwen aan een nieuw team voor de kwalificatie voor het EK in 2017."
Geschreven door

Nederland verloor dinsdag met 5-4 van Portugal. Het was alweer de vierde wedstrijd op rij die Jong Oranje niet wist te winnen onder Koster, die pas sinds september bondscoach is. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Met name het selectiebeleid van Koster lag onder vuur.
'We hebben er alles aan gedaan'"Hoge bomen vangen veel wind, maar ik leg die kritiek vrij makkelijk naast me neer. Ik weet dat we er alles aan hebben gedaan. Ik neem het mee in de evaluatie en dan proberen we het de keer erop weer beter te doen."
Door het missen van het EK is Jong Oranje ook automatisch uitgeschakeld voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. De negatieve reeks brengt Koster echter niet aan het twijfelen. Hij wil na een evaluatie met de KNVB gewoon weer gaan bouwen aan een nieuw team voor de kwalificatie voor het EK van 2017. "Daar begin ik aan", aldus de oefenmeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.