VVV Venlo kan niet wachten tot nacompetitieduel 'Iedereen wint van NAC, dus waarom wij niet?'

VENLO - Vrijdag is het zover, dan speelt NAC de nu al beladen wedstrijd tegen VVV Venlo in de nacompetitie. De nummer zeven van de Jupiler League wacht de komst van de Bredanaars handenwringend af. "Het wordt 3-0."
In de kuil waarin stadion De Koel ligt, traint de selectie op kunstgras. Een plukje supporters bekijkt het tafereel met de handen over elkaar gevouwen. "Iedereen wint van NAC in de Eredivisie", wordt er geroepen. "Dus waarom wij niet?" En: "Het wordt VVV tegen Emmen in de finale van de play-offs. Let maar op."

Kat in het nauw
Ook trainer Maurice Steijn, ooit speler van NAC, ziet kansen. "De druk ligt bij NAC. Volledig. En een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar toch, ze hebben een goede spelersgroep met een uitstekende coach."

Steijn was als speler kort actief voor NAC en de club zit in zijn hart. "Ik vind het een prachtige club die eigenlijk in de Eredivisie hoort. VVV hoort er ook in, maar het wordt nu dus één van de twee. En dan kies ik in dit geval met pijn in mijn hart toch voor VVV."

VVV een betere ploeg
Zelfvertrouwen genoeg bij VVV overigens. Keeper Mäenpää is duidelijk: "Wij hebben een betere ploeg. Misschien zijn ze bij NAC individueel iets sterker, maar als ploeg zijn wij beter. Ik ben zelfverzekerd, ja, dat klopt."