Ouders starten actie om vertrek directeur: 'Hij was hét gezicht van school Olof Palme in Drunen'

16 oktober 2014 om 00:45
nl
De directeur is hét gezicht van Olof Palme in Drunen, maar als het aan de overkoepelende scholenstichting Scala ligt moet Ton Kamp nog vlak voor zijn pensioen vertrekken. Ouders zijn teleurgesteld en zetten een actie op touw. "De school maakt zich er te makkelijk van af."
Geschreven door

Kamp is directeur van basisschool Olof Palme, maar zal na de herfstvakantie beginnen bij een andere school van stichting Scala. Daar kwam recent een plek vrij en Scala beschikt naar eigen zeggen over te weinig tijd om een nieuwe directeur van buiten te vinden. En dus vliegt Kamp in als nieuwe schoolleider.
Met een brief bracht de scholenstichting ouders op de hoogte van de machtswisseling, maar dat werd het schoolbestuur niet in dank afgenomen. Ouders zijn teleurgesteld en vinden dat de school ze buitenspel zet. "Er is geen platform voor ouders om hun mening te ventileren. Ouders vinden dat er niet direct de noodzaak is om van directeur te wisselen", zegt één van hen, een vader, tegen Omroep Brabant.
Ouders beginnen petitieDe vader wil er graag zijn voor zijn kind en zegt dat het bestuur van Scala tegenover ouders niet duidelijk is over wáárom het Kamp van plek wil verwisselen. Hij heeft dan ook met andere ouders een actie op touw gezet om Kamp als directeur te behouden. De medezeggenschapsraad lijkt de actie te steunen, want ook de raad vindt dat de school duidelijkheid moet geven [PDF, 156kB].
Via Facebook zijn ouders een petitie begonnen, die zo'n 360 keer is getekend. "Ton heeft heel zijn ziel en zaligheid jarenlang in de Olof Palme gestopt. En nu moet hij opeens 'n andere school nog even voor z'n pensioen opkrikken. Dat snapt toch iedereen dat dat zo niet werkt", schrijft iemand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.