Video

Impregneren moet stank op nieuwe toiletten station Breda stoppen

16 oktober 2014 om 02:29
nl
Het stinkt naar urine bij de nieuwe herentoiletten van het vernieuwde station van Breda. De muurtjes die de urinoirs scheiden staan te dicht bij elkaar.
Geschreven door

Daardoor is het zo krap dat de heren flink zouden kunnen morsen. Bovendien zijn de marmeren tegels te zacht waardoor er al na een week zwarte uitslag op de vloer en wanden ontstond. Ook stinkt het in de toiletruimte.
De schoonmaaksters hebben er een dagtaak aan, en nog wordt het niet schoon in de herentoiletten. "Het is gewoon slecht afgewerkt, de tegels nemen alle urine op", aldus een van de dames.
Smallere muurtjesDe bouwcombinatie ViaBreda gaat de muurtjes nu vervangen door smallere exemplaren. De tegels worden geïmpregneerd, zodat ze geen urine meer opnemen. Ook de wanden en vloer van het damestoilet worden op deze manier behandeld.
Een toiletbezoeker neemt de smalle pisruimte voor lief. "Ik ben al lang blij dat de toiletten tegenwoordig gratis zijn. Daarvoor wring ik mezelf er wel tussen."
Het ging eerder ook al mis met de toiletten voor de buschauffeurs op het station. Daar hingen de urinoirs namelijk te hoog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.