Omstreden sjeik Abdullah Al Muslih vrijdag welkom in Eindhoven: Van Gijzel verbiedt komst niet

EINDHOVEN - De omstreden sjeik Abdullah Al Muslih is vrijdag gewoon welkom in de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel van de gemeente Eindhoven verbiedt zijn komst niet, laat Tjerk Langman van LPF Eindhoven weten.
Abdullah Al Muslih zou volgens Van Gijzel geen gevaar vormen voor de openbare orde. Daar is de LPF het niet mee eens. "Duidelijk is dat het bestuur van de moskee zichzelf een brevet van onvermogen geeft door na drie weken van onrust in de Nederlandse samenleving wederom een omstreden prediker uit te nodigen.”

Driedaagse conferentie
De Eindhovense partij ziet graag gebeuren dat de moskee gesloten wordt. Dit gaat volgens Van Gijzel niet gebeuren. “Ondanks de eindeloze lijst aan incidenten”, verzucht Langman op Twitter. De omstreden imam Al Muslih gaat vrijdag beginnen aan de driedaagse conferentie in de Al Fourqaan-moskee.

De thema’s 'Op weg naar een vredig gezin' en 'De wetenschappelijke wonderen van de koran’ staan bij de bijeenkomst centraal. Eind april gelastte de moskee Al-Fourqaan in Eindhoven nog een lezing van een andere omstreden geestelijke - Aaidh al-Qarni - af nadat ophef over zijn komst was ontstaan.


Uit verband getrokken
Volgens de organiserende stichting kwam die onrust voort uit 'enkele uitspraken uit het verre verleden, die mogelijk uit hun verband zijn getrokken'. Ook een lezing van sjeik Adil al-Kalbany in dezelfde moskee, die voor het begin van deze maand gepland stond, ging niet door.