Pater Arie Wester mag toch blijven in parochie in Laarbeek

16 oktober 2014 om 11:13
nl
Pater Arie Wester uit Lieshout moest weg maar mag nu toch blijven. Hij krijgt wel leeftijdsontslag maar mag als emeritus-pastoor zijn diensten aanbieden aan de nieuwe parochie Laarbeek. Die gaat daar ook gebruik van maken.
Geschreven door

Het bisdom Den Bosch heeft deze oplossing gevonden voor het conflict rond de franciscaan pater Wester (75). Wester en pastoor Jos Verbraeken van de nieuwe parochie staan achter de oplossing.
GezwichtHet lijkt erop dat het bisdom is gezwicht voor de harde kritiek en de actiebereidheid van vele honderden katholieken in Lieshout en Mariahout. Die reageerden geschokt op het feit dat Wester weg zou moeten. Het bisdom kreeg van diverse lokale verenigingen protestbrieven.
De problemen rond Wester ontstonden rond zijn 75ste verjaardag. Volgens kerkelijk recht moet een priester dan zijn ontslag aanbieden. De bevolking van Lieshout en Mariahout en pater Wester zelf gingen ervan uit dat hij gewoon zou blijven.
Goede gezondheidIn het bisdom werken immers veel oudere priesters. De gezondheid van Wester is bovendien vrij goed en de bevolking draagt hem op handen. Het bisdom hield toch vast aan volledig ontslag, maar komt daar nu op terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.