DJ Hardwell wil graag weer nummer 1 worden: 'Ik leef de mooiste droom'

16 oktober 2014 om 12:50
nl
Zaterdag wordt tijdens het Amsterdam Dance Event de nieuwe nummer 1 dj van de wereld bekend gemaakt. Volgens een uitgelekte lijst zou DJ Hardwell uit Breda opnieuw de beste zijn in de DJ Mag Top 100. "Ik zou het heel graag nog een keer willen bereiken."
Geschreven door

DJ Hardwell, Robbert van de Corput, uit Breda werd in oktober 2013 ook al gekozen tot de nummer 1 dj van de wereld. Het zijn de fans die bepalen wie de nummer 1 wordt. Tot 15 september konden fans via Facebook stemmen op hun favoriete dj.
Uit een uitgelekte lijst blijkt dat de Nederlandse dj's die ranglijst ook dit jaar domineren. Vorig jaar stonden in de DJ Mag Top 100 maar liefst 12 Brabanders. Uit de uitgelekte lijst blijkt dat onze provinciegenoten ook dit jaar zeer succesvol zijn. Zo staan er 9 Brabanders in de uitgelekte top 65.
In een zesdelige serie in het Omroep Brabant-programma Onder Ons vertellen vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun soms bizarre leven. Ze reizen de hele wereld rond, van Australië naar Zuid-Amerika en van Ibiza naar Japan.
"Na zoveel tours en dan uitgeroepen worden tot de nummer 1 dj van de wereld is een kroon op je werk. Ik wilde het ooit een keer bereiken en ik heb het bereikt. Ik zou het heel graag nog een keer willen bereiken. Maar als ik nummer 2,3 of 4 ben dan hoor je mij niet klagen. Ik leef de mooiste droom", aldus Robbert van de Corput alias DJ Hardwell.
[YouTube:body:http://youtu.be/NA0ZMYflv2Y]
Kers op de taart"De eerste keer dat je in de lijst komt te staan, dan hoor je even bij de grote jongens", aldus Brennan Heart uit Tilburg, de nummer 61 uit de lijst. En volgens de uitgelekte lijst dit jaar gestegen naar plaats 47. "Het is heel mooi om met hardstyle, dat een underground stroming is, in de lijst te staan. Als je terugkijkt op je carrière, is het wel de kers op de taart".  
Dannic uit Breda, vriend van Hardwell, de nummer 74 van de wereld stijgt waarschijnlijk naar nummer 30  "Vorig jaar kwam ik nieuw in de lijst binnen ondanks dat ik niet veel facebook- of twitter-volgers had. De top 10 is absoluut een doel".
Allervetste muziekOok het Eindhovense duo Showtek maakt volgens die uitgelekte lijst een sprong. Zij zouden van nummer 27 naar nummer 17 stijgen. "Wij vinden het supergaaf als mensen op ons stemmen, maar voor ons hoeft dat niet in de vorm van een plaats in de top 10, 20 of 30. Het is een mening. Het is superleuk als je heel hoog komt. Maar het is nooit onze droom om nummer 1 dj van de wereld te worden. Wel om de allervetste muziek te maken".
[YouTube:body:http://youtu.be/GpmwNxvmTp0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.