Mario van E.: 'Ik heb Elsa Tisseur niet vermoord en zit al 3,5 jaar onschuldig vast'

16 oktober 2014 om 15:12
Mario van E. uit Wijbosch blijft volhouden dat hij zijn ex-vriendin Elsa Tisseur niet heeft vermoord. Dat zei hij donderdag bij het Gerechtshof in Den Bosch waar het hoger beroep dient rond de dood van de Veghelse vrouw eind 2010. 
Geschreven door

"Ik word er gek van. Ik zit al 3,5 jaar onschuldig vast. Ik heb echt helemaal niets gedaan. Telkens hoor ik verhalen dat iemand anders roept dat ik het gedaan heb. De impact die dat heeft, kan ik niet uitleggen."
Van E. werd in 2012 veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag op Elsa Tisseur. Haar lichaam werd in december 2010 gevonden in de bossen bij Wijbosch. Mario van E. had twee maanden eerder de vermissing van de 35-jarige vrouw opgegeven.
De rechtbank oordeelde in 2012 dat Van E. Tisseur om het leven had gebracht door haar te laten stikken of te wurgen. Daarna werd ze begraven in het bos.
Getuigen aan het woordVan E. bleef altijd aan zijn onschuld vasthouden en ging daarom in hoger beroep. Donderdag kwamen verschillende getuigen aan het woord die door de advocaten waren opgeroepen om Van E. vrij te pleiten. Onder andere een ex-vriendin, kroegbaas en de beste vriend van Van E. kwamen donderdag aan het woord.
Van E. wilde naar voren brengen dat iemand anders verantwoordelijk is voor de dood van Elsa Tisseur. Alle getuigen verklaarden dat Van E. een zachtaardige man is, maar dat dit verandert als hij gedronken heeft. Volgens de advocaat van Van E. is er onvoldoende bewijs dat zijn cliënt Tisseur heeft vermoord en begraven. Hij wil daarom dat Van E. wordt vrijgesproken. Donderdag worden daarom ook nog forensisch experts gehoord.
VrijdagHet was eigenlijk de bedoeling dat het hoger beroep afgelopen zomer zou dienen. Toen dat proces bijna was afgelopen besloot het Hof dat er meer deskundigen moesten worden gehoord. Ook vrijdag gaat het proces nog verder.

Wachten op privacy instellingen...