'Alleen zwembad in nieuw sportcentrum De Banakker Etten-Leur, ijsbaan en fitness te duur'

16 oktober 2014 om 16:38
nl
Een ijsbaan in het nieuwe sportcentrum De Banakker in Etten-Leur is te duur. Daarom moet er alleen een binnenzwembad in het centrum komen. Dat schrijven B en W van Etten-Leur in een voorstel aan de gemeenteraad.
Geschreven door

Uit onderzoek is gebleken dat de exploitatie van de ijsbaan niet rendabel te maken is. Dat geldt ook voor commerciële functies zoals een fitness. "Gelukkig blijkt uit het onderzoek dat het wel mogelijk is een zwembad met hoogwaardige voorzieningen te realiseren", aldus een gemeentewoordvoerster.
Definitief besluitIn november neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Als de raad akkoord gaat, is het nieuwe sportcentrum eind 2017 of begin 2018 klaar.
De gemeenteraad besloot in december 2011 dat Etten-Leur een nieuw sportcomplex met een overdekte ijshal van 60 bij 30 meter zou krijgen. Kosten: 13 miljoen euro. Bedoeling was dat het complex in 2015 klaar zou zijn.
Aanbesteding misluktDe aanbesteding voor het sportcentrum mislukte: er kon geen geschikte ondernemer worden gevonden voor het beheer en de exploitatie. De gemeente is vervolgens gaan bekijken wat nog wel mogelijk is.
Het binnenbad in het verouderde gebouw blijft open tot de nieuwbouw opengaat. Het buitenbad is na het zomerseizoen van 2013 dicht. De ijsbaan zou eigenlijk pas in maart 2014 definitief dichtgaan, maar door een technisch mankement moest de ijsbaan in november al sluiten.
De schaatsclub laat weten zwaar teleurgesteld zijn als de ijsbaan er niet komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.