Scholier in uniform van defensieopleiding Den Bosch verzon bedreiging op station Boxtel

16 oktober 2014 om 15:59
nl
De man die op het station in Boxtel zou zijn bedreigd met een mes, blijkt het voorval te hebben verzonnen.
Geschreven door

Het voorval zorgde eerder deze maand voor veel opschudding. De scholier van de VeVa-opleiding (Veiligheid en Vakmanschap) aan het Koning Willem I College in Den Bosch droeg een uniform en beweerde dat er vorige maand een mes op zijn keel was gezet. De politie nam vooral vanwege de dreiging van een terroristische aanslag de zaak hoog op.
Zonder uniform straat opKort voordat het voorval in het nieuws kwam, werd militairen geadviseerd om niet in uniform op straat te lopen. Het zogenaamde slachtoffer bekende tegenover de politie dat hij de zaak heeft verzonnen. Hij is in contact gebracht met hulpverleners.
De politie bekijkt of de scholier kan opdraaien voor de gemaakte kosten. Het is nog niet duidelijk hoeveel kosten er zijn gemaakt, dat is nog niet berekend. De kosten worden met een proces verbaal teruggevraagd. De rechter moet dan bepalen of er een schadevergoeding moet worden betaald. “Het gaat vooral om personeelskosten. Er is met enkele rechercheurs aan gewerkt. Gelukkig maken we dit maar een paar keer per jaar mee”, legt een woordvoerder uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.